Skallkungen 2017 heter Predator's Mikko

05.10.2017 13:49

Grattis Tomas och Predator's Mikko!

Det är inte varje dag som SSF Sydsverige bärgar hem vinsten i SM för skällande fågelhundar, men ibland händer det. Senast var 1991 då Lennek Jätkä tog hem titeln på 72 poäng tillsammans med hundföraren och uppfödaren/ägaren Kent Sköld. För oss medlemmar i SSF Sydsverige var det en skön bekräftelse på att en bra hund kan komma från vilken lokalklubb som helst.

Denna gång var vinstpoängen hela 93 poäng och segermarginalen var 9 poäng till andrapristagerskan, finnspetstiken Herröskogens Kiva som fördes av Jonas Ranner från SSF Övre Norrbotten.

Tomas Salander började jaga med finnspets när han köpte in Röjbackens Ranja 1986, som också blev Årets Skällande Fågelhund 1990 (läs Ståndskall sid 57 på: https://ssf-riks.se/wp-content/uploads/2017/04/Standskall_1990_2.pdf). Med Ranja var karriären som driven fågeljägare igång och Tomas har därefter framgångsrikt tävlat med en rad duktiga hundar under det egna kennelnamnet Predator's.

Jag kan ärligt säga att vinsten i Skallkungstävlingen värmer gott. Den bekräftar verkligen både kunnandet hos den mycket skicklige jägaren Tomas och de jaktliga kvaliteterna hos Predator’s Mikko - som är en jäkligt snygg hanhund dessutom!

Stort grattis än en gång önskar SSF Sydsverige!

För SSF Sydsverige,

Kaj Ekroos

 

Kontakt

SSF Sydsverige styggberget@hotmail.com