HUNDUtställning

På en hundutställning bedöms hundens exteriör utifrån en rasstandard som anger hur en idealisk nobs eller finsk spets ska se ut. Eftersom våra raser är jakthundar fäster man stor vikt vid yttre egenskaper som anses ha avgörande betydelse för hur den ska fungera i stort som jakthund - kroppskonstitution, rörelser, tandstatus, mentalitet etc.

För att tävla med din hund på en utställning som anordnas inom SFF krävs bara att du är medlem och betalar en startavgift. Om du vill tävla på riktigt och om en championtitel krävs även minst ett tredjepris på jaktprov för att starta hunden i jakthundsklass, som är den klass där du kan samla meriter för att få ut titeln. När din hund har fått tre cert och tagit minst ett andrapris på jaktprov kan du ansöka om titeln "svensk utställningschampion" hos Svenska Kennelklubben (SKK).

Att gå på utställning är kul och du träffar nya vänner. Kanske någon annan valpköpare från samma kull som din hund kommer? Prata gärna med uppfödaren till din hund och be om tips och stöd. Du kan också ta kontakt med någon hundklubb som anordnar kurser i ringträning för dig och din hund så att ni lär er vad som händer i ringen.

Vill du ställa ut din hund? Kontakta SSF Sydsverige genom Tomas Salander på telefon 070-658 73 05 eller mejla styggberget@hotmail.com för mer information.

Välkommen till SSF Sydsverige! 

Kontakt

SSF Sydsverige styggberget@hotmail.com