Resultat utställning Ställdalen

20.02.2016 17:38

Utställningen som anordnades i anslutning till årsmötet den 20 februari blev en lyckad tillställning med flera fina omdömen.

Totalt startade 16 hundar vilket är ganska normalt för Sydsverige. Det är dock synd att det inte kommer fler hundar eftersom vi vet att det finns en hel del hundar inom rimligt avstånd som aldrig har ställts ut. Den rutinerade Göran Fastén dömde på ett bra och kunnigt sätt trots det ymniga snöfallet som varade nästan hela utställningen. Mest störd av snön blev nog ringsekreterare Barbro Olsson som fick svårt med att hålla kritiklapparna torra.

Först ut var finnspetshanhundarna som visade sig vara av en överraskande god kvalité. Sex av åtta hanhundar fick CK. Bästa hanhund blev Mattias Kähäris Maksi före SE UCH Styggbergets Rikki och Spetsbackens Kimo.

Bland de finska spetstikarna vann SE UCH Styggbergets Tassa, ägare Torsten Karlsson, tätt följd av juniortikarna Röjbackens Tania och Styggbergets Zally som också fick CK.

Finnspetsarna avslutades med två avelsgrupper och en uppfödargrupp.  Avelsgrupperna var efter hanen SE JCH SE UCH Predator's Mikko och tiken SE JCH SE UCH Styggbergets Kaaksi. Här blev det lite rörigt för domare Fastén då tre av fyra hundar i de båda grupperna var efter en parning mellan Mikko och Kaaksi, men efter en stund redde allt ut sig och båda grupperna fick HP. Kaaksis grupp placerade sig först. I uppfödarklassen ställde Göran Eriksson, Styggbergets kennel, upp en fin och jämn grupp som även den fick HP.

Endast två norrbottenspetsar ställdes ut: en tik och en hane som båda tävlade i öppen klass. Här vann Odensalaskogens Apollo, ägare Vibeke Götmar, som även fick CK och BIR medan tiken Morforsens Busan fick nöja sig med ett Very Good denna gång.

Bäst lyckades till slut finnspetshanen Maksi som blev BIS. Det blev hans andra BIS på kort tid. Maksi vann Riksutställningen 2013 i Västerås, men var då inte jaktprovsmeriterad, så jakten på utställningschampiontiteln går vidare.

SSF Sydsverige tackar alla deltagare och önskar fortsatt lycka till!


Kontakt

SSF Sydsverige ssfsyd@gmail.com