Utställning Ställdalen SSF Sydsverige 17 februari 2018

17.02.2018 00:00

Utställningen i Ställdalen genomfördes i strålande vinterväder med några minusgrader och solsken blev en stor framgång för Göran Eriksson, Styggbergets kennel, som även tävlade i uppfödarklass.

Det hela började med att finnspetsen SUCH Styggbergets Rikki blev bästa hanhund och fortsatte med att Styggbergets Zita fick sitt första cert och blev bästa finnspetstik. Rikki blev sedan BIR. 

Tvåa i finnspetsarnas hanhundsklass blev Tass som även fick cert och han blev därmed SE UCH till ägaren Sven Wådells stora förtjusning – stort grattis!

 

Göran presenterade sedan en fin uppfödargrupp med SE JCH SU CH Styggbergets Kaaksi, SE UCH Styggbergets Rikki, SE UCH Styggbergets Tassa och unghunden Styggbergets Zita med första- och hederspris som resultat.

Bästa norrbottenspetsen Kälabäckens Ines var den enda nobs som fick excellent men inget CK. Glädjande var att det fanns tre nobstikar med i jaktklassen vilket är ovanligt inom SSF Sydsverige. Ingen av dem räckte dock till att få cert den här dagen, vilket gjorde att Styggbergets Rikki kunde defilera hem även BIS.

Domare var Nina Karlsdotter som gjorde en noggrann och bra bedömning av samtliga hundar med välfyllda kritiklappar.

Tomas Salander

 

Kontakt

SSF Sydsverige styggberget@hotmail.com